Bilder på nett personvern

25. apr 2015 Regler for nettpublisering av bil-bilder - posted in Juss: Hvordan er reglende rundt å publisere bilder av biler på nett? Hvis jeg for eksempel tar masse bilder av biler på et treff og poster dem på en offentlig Facebook-side med nummerskilt og alt. j hvordan finne kjærligheten på nyttig Det er viktig å ha respekt for barn og unges integritet og rett til personvern. Noen kan ha særlige grunner for at de ikke ønsker å bli tatt bilde av. I enkelte tilfeller kan bildedeling få uheldige konsekvenser dersom barnet for eksempel bor på hemmelig adresse. Det er en god skikk å alltid spørre om lov før bildet tas. Uønsket  kjæreste fra et annet land 12. jul 2015 Et godt samtaleemne Thon mener publisering av bilder på nett kan være et godt samtaleemne mellom foreldre og barn, og at det er viktig å forklare hvordan Undersøkelse Som del av Datatilsynet og Teknologirådets rapport «Personvern 2015 - Tilstand og trender» ble det gjort en undersøkelse som blant  import date din saga Publisering av bilder på nett Norges idrettsforbund oppfordrer alle idrettslag til å gjøre retningslinjene for publisering av bilder og film kjent i idrettslaget. lese mer om barn og unges personvern og hvordan dere kan gå frem dersom bilder skulle havne på avveie:  

Fremkalle bilder fra Instagram eller PC og mobil som ordentlige kort, tavler, magneter m.m. Høy kvalitet, rask levering! Fremkalle dine bilder fra Instagram – eller hvilke digitale bilder du måtte ønske. Med Printasquare får minnene nytt liv på kort, tavler, . slags digitale bilder. Fra din mobil, ditt nettbrett og fra datamaskiner.20. nov 2016 Pressen vil i visse tilfeller kunne påberope seg en eksklusiv lånerett til bilder redaksjonen finner på internett, til bruk for å illustrere dagsaktuelle nyheter. nyhetssaker kan bruke bilder av en person som er lastet opp på personens profil i sosiale medier, forutsatt at det ikke strider mot personvernet. Kjekt i familiealbumet, men kanskje ikke på nettet? Barnevakten ber foreldre tenke over hvordan de behandler bilder av lettkledde barn. Personvern Han synes det er viktig at barnefamilier tar seg tid til å snakke om hva som er grei bildebruk, både på nett og mobil. For det er slettes ikke sikkert at barna ser den samme «Personvern» er noe som er spesielt viktig på. Internett. Slå opp ordet og finn ut hva det betyr. 6. Det er mange som ser DeG! Internett er gøy. Du kan snakke med venner på MSN, se filmer på. YouTube, laste ned musikk, besø- ke vennenes hjemmesider og dele bildene dine. Internett gir utrolig mange muligheter til å bli hørt  g punkt jenter 19. nov 2016 o 15-åringer og én 19-åring er dømt for å ha delt seksualiserte bilder av en 16 år gammel jente på nett. Lensmannen roper et høyt varsku. 3. mai 2010 advarer russen mot å legge ut utleverende bilder frå russefeiringen på nett. De får støtte fra russepresident Erik Dibba. Han ber årets russekull tenke personvern!Reiser til sol og bad på verdens fineste strender! Besøk TUI for inspirasjon til din neste sydentur, eller bestill nå om du allerede har bestemt deg.FlickrCC er en tjeneste som du finner på adressen Her kan du søke i CC-lisensierte bilder på Flickr. Siden Flickr er en tjeneste med flest internasjonale brukere er det best å bruke engelske søkeord, men du kan fint forsøke med andre språk. Her er resultatet etter et søk på ordet “navigation”, for bildet som kan Kan skolen legge ut bilder av elevene på Internett? Bilder av elever er likestilt med personopplysninger. Dersom man publiserer bilder på Internett krever dette samtykke fra den enkelte elev, og fra elevens foresatte dersom eleven er under 15 år. (Samtykke kreves forøvrig også for publisering av bilder av ansatte på Internett  (Du bestemmer er en nettressurs for barn og unge i alderen 9 til 18 år, hvor du finner mer informasjon om personvern, nettvett og digital dømmekraft.). nett. Teknologiutviklingen har gjort det mulig å dele tanker, meninger, bilder, film og annet på Internett. Det du deler, kan spres fortere enn du kanskje forutså. Dette kan  n. linni 15. nov 2017 Dette må du gjøre hvis du er utsatt for ufrivillig spredning av bilder på nett. og kun det oransje og rød er igjen å se. Kilder: -og-vind/2011/09/hvorfor-er-himmelen-bla · -is-the-sunset-red/. Bilder: 1) ,jorda/ 2) -would-win-in-a-fight-between-superman-and-the-hulk/.

1. nov 2016 Dette drøfter Eirik Løkke fra Civita i sin nye bok «Personvern etter Snowden – Privatliv i det digitale samfunn». Det vi kaller ”tingenes internett” – der alt fra TV til kjøleskap er koblet på nett – har i prinsippet gjort oss enda mer sårbare, både for statlig overvåkning og for kommersielle aktører som vil selge  Politiet går ut med bilde i jakten på savnede Kurt (59). Omfattende søk i gang. LES MER. Mest lest. Politiet går ut Super stemning da DNT fylte 150 år - SE BILDENE fra feiringen! Bodøfolket flokket til Maskinisten og Keiservarden. . Geir-Ove skal gjøre Fauske god på personvern. – En stor jobb for kommunen. LES MER.smartphoto - din fotobutikk på nettet! Hos smartphoto kan du lage Fotobøker, Lerretsbilder, Fotogaver, Fremkalling mm. smartphoto gir deg smartbonus og smartgaranti fordi du som kunde er viktig! kristen date youtube Mer detaljerte retningslinjer om bilder på Internett kan leses her. Kan skolen loggføre og kontrollere elevenes internettbruk? Hvis formålet med loggføringen er å kontrollere sikkerheten i datasystemet, trenger ikke skolen samtykke fra elever eller foresatte. Ved andre formål må skolen få samtykke fra den enkelte elev, eller 20. jul 2016 Et bilde av en liten jente ved havet har fått hele nettet til å diskutere hva, eller hvem, som gjemmer seg i bildet. Spøkelse? Folk diskuterer ivrig bildet av jenta som poserer ved Japans kyst, skrev i 2015. Nå er saken igjen blitt en snakkis og er en av ukas mest leste saker på det danske nettstedet. Flickr er et sted hvor du kan dele bilder på nettet, som gir deg en enkel måte å laste opp og dele bilde. I tillegg kan du legge inn nyttig I Personvern for profil kan du kontrollere hvem som kan se forskjellige deler av profilen din, inkludert e-postadresse, IM-navn, personnavn og nåværende by. I Kontoinnstillingene dine kan  Bestill bilder online med fotoknudsen. Skriv ut bilder i 10 ulike størrelser og formater, inkludert bildeforstørrelser. Start fremkalling av bilder nå! Publisert av Roger Wangberg den 22 apr, 2015. Ofte stilte spørsmål. Datatilsynet har laget en god oversikt over vanlige spørsmål, tilknyttet personvernet i skole. Vi gjengir svar som er relevante angående skolens virksomhet. Dataene er hentet fra denne siden. Kan skolen/barnehagen legge ut bilder av barna på Internett? samboer barn rettigheter Merk: Du kan slette mer enn et bilde om gangen. Merk av bildene du vil slette og klikk deretter 'Slett valgte bilder' på det øvre panelet. 2. Benytt 'Søk etter bilder' seksjonen hvor du kan se listen over alle dine bildealbum og finn bilde etter tittel eller etter personer som er tagget på det. Flytt musmarkøren over 'Bilder' fanen og  Norsk Tipping - Spill og resultater. Vi tilbyr spenning, underholdning og overskudd til gode formål. Vår hovedoppgave er å være både ansvarlig og levere attraktive spill.Bilder av: Volkswagen - T-Roc. << Tilbake. Volkswagen - T-Roc. © - Volkswagen - T-Roc · << Tilbake · Personvern Kataloginformasjonen er hentet fra offentlig tilgjengelige kilder! 0.0035009384155273. Bilder av: Volkswagen - T-Roc 5/19.

Få kjenner til regelverk for personsikkerhet på nett - Digi.no

Nyttige lenker. Endre tekststørrelse · Cookies/informasjonskapsler · Ledige stillinger · Nett-tv · Søke tilskudd · Grafisk profil · Postjournal · Saker på høring · Vanlige spørsmål · A-Å · Nettredaktør Marit Thobiassen Strande 28. aug 2012 Ingen kan holdes retslig ansvarlig for at have meddelt eller modtaget Oplysninger, Ideer eller Budskab, medmindre det lader sig forsvare holdt op imod Ytringsfrihedens Begrundelse i Sandhedssøgen, Demokrati og Individets frie Meningsdannelse. Det retslige Ansvar bør være foreskrevet i Lov. Før vi går  Nett og mobil; App ServiceRask utvikling av kraftige nettskyapper for web- og mobil Container InstancesKjør beholdere enkelt med én enkel kommando · BeholderregisterLagre og administrer beholderbilder på alle typer av Azure-distribusjoner · Service FabricUtvikle mikrotjenester og orkestrer beholdere i Windows eller  For 1 dag siden Ble først blokkert av Apple, men er nå inne i varmen igjen.

10. nov 2016 Bildene var av privat karakter, for en stor del nakenbilder. De fleste bildene var "selfies" – opprinnelig delt av kvinnene selv i sosiale medier som "Snapchat" – i tiltro til at de ikke kunne eller ville bli spredt videre. Uten kvinnenes samtykke hadde disse bildene blitt spredt på internett gjennom nettsteder hvor Aust-Agders ledende nettavis med oppdateringer fra Arendals-regionen og Aust-Agder fylke. Vi gir deg nyheter, sport, kultur, underholdning, feature og meninger. 10. feb 2017 Det er en naturlig ting å være digitalt til stede i 2017, barna våre er uansett vant til å bli eksponert, sier mammablogger.

Sikkerhet, personvern og cookies. Viktig: Ved bruk (både surfing på sidene og kjøp) av godtar du at vi lagrer informasjonen som beskrevet under. Og nei det er ikke Betalingspartnerne våre, Stripe og PayPal er store internasjonalt annerkjente betalingsformidlere som lever av å gjøre betaling på nettet trygt.Hos oss kan du beregne og søke lån, prøve valuta- og lånekalkulator og utføre daglige banktjenester. Ring oss på 915 04800 - hele døgnet, alle dager. Lokalavis for Stord, Fitjar, Bømlo, Tysnes og Kvinnherad. Nyhende, sport og kultur. Ledig stilling. Skipstrafikk. Nettkamera.

Også i NOU 2011: 12 Ytringsfrihet og ansvar i en ny mediehverdag ble spørsmålet om personvern i mediene diskutert. Utredningen drøftet hvordan man . Når det gjelder publisering av personopplysninger som bilder og videoer på nett, skal dette baseres på samtykke fra de det gjelder. Brudd på dette kravet regnes som  26. apr 2017 Alt som ligger på internett kan kopieres. Når du blogger benytter du deg av egenskrevet tekst, egne bilder, og i noen tilfeller andres tekster, bilder og videoer ( tekst og bilder du har funnet på nettet). Her er en kort innføring i hva som er . -og-personvern

9. aug 2017 I arbeidsforhold kan det være utallige situasjoner hvor spørsmålet om personvern gjør seg gjeldende. Enkelte typetilfeller kan være bruk av bilder og opplysninger av ansatte på intra- eller Internett, innsyn i ansattes e-post eller datafiler, og bruk av personalmapper. Når det gjelder portrettbilder av ansatte 

Jongers, Maria: Retten til eget bilde. En redegjørelse, vurdering og sammenligning av den avbildedes rettsvern etter åndsverkloven § 45c, straffeloven § 390 og personopplysningsloven, spesialoppgave Institutt for rettsinformatikk, våren 2006, se: [5]. Datatilsynets  Lovens formål. • Formålet med denne loven er å beskytte den enkelte mot at personvernet blir krenket gjennom behandling av personopplysninger. • Loven skal bidra til at personopplysninger blir behandlet i samsvar med grunnleggende personvernhensyn, herunder behovet for personlig integritet, privatlivets fred og.

Dette er en undersiden av min nettside og du når også denne nettsiden med snarveien .. (Dagbladet - 6.11.2010) - Kjøpte det som skulle ha vært en ny mobilen på Netcoms nettbutikk med opplysninger fra forrige eier med bilder, SMS-er, kontaktliste, notater, YouTube-innlogging og  5. aug 2017 Først vil jeg poengtere at dette innlegget ikke skal handle om hva som er riktig og galt å gjøre når det kommer til å dele bilder av sine barn på internett. Dette er jo en babyblogg hvor bilder av barn deles, og det er det ingenting i veien for. Det som er ønskelig er å bidra til refleksjon rundt hvilke bilder vi deler 

Åndsverk og personvern ved bildebruk. Selv om et bilde ligger ute på internett, betyr ikke det at du kan bruke det i dokumentet ditt. Du må kontakte fotografen og spørre om du kan få bildet, eller betale for det. Hvis det ikke er mulig å kontakte fotografen, må du bruke et bilde fra en betalingstjeneste eller prøve å illustrere på Legge til bilder i PowerPoint 2013 eller PowerPoint 2016 lysbilder fra datamaskinen din eller fra nettet. 17. nov 2014 Problemstillingene er reelle. I flere saker, også i Norge, rapporteres at levende bilder fra overvåkningskameraer i private hjem ligger tilgjengelig på internett. Seriøse tilbydere av varer og tjenester som bygger på slik teknologi, møter derfor nye praktiske utfordringer når kundenes personvern skal ivaretas. Rogaland fylkeskommune utvikler regionen gjennom sitt daglige arbeid. Samferdsel, kultur, næring, planarbeid, folkehelse, miljø og videregående opplæring er noe av vårt virke.

Det finnes eksempler på arbeidsgivere som bruker internett og arbeidssøkerens aktive digitale spor for å danne seg et bilde om den personen. På denne måten fra land til land. Norges lover om personvern bygger på EUs persondirektiv, og forbyr dermed deling av personopplysninger til land som er utenfor EU og EØS. Teknologi. Kategori for data, foto/video, mobil, lyd/bilde og gadgets. Tråder: 140. Innlegg: 2.814. emptybrainjacks Nyeste: Hi-Fi tråden emptybrainjacks, Søndag kl 19:33. RSS  Overgangen fra parabol til fiber er svært merkbar, fra den gang signalene ble borte av vind i trærne, til gode og krystallklare mottakerforhold uten svekkelser av lyd og bilde. Vi leverer 100% fiber helt hjem til hver eneste kunde. no Leverandør Sameiet har avtale med Altibox Viken fiber om leveranse av kabel-TV og internett 

Nordens største nettbutikk for musikk, film og spill til beste pris med raske leveranser. Millioner av titler av DVD-filmer / Blu-ray filmer, musikk på CD plater, dataspill mm.KickBack er Norges største fordelsprogram for deg som handler på nett. Du får bonus i hundrevis av nettbutikker. Pengene du sparer kan du bruke på hva du vil. P4 er Norges største kommersielle radiokanal med mer enn 1 million lyttere daglig. Siden 1993 har vi underholdt Norge med hyggelige programledere, raske nyheter og god musikk.

Noen bilder blir også publisert på barnehagens nettside, men da følger vi alltid disse nett-vett rutinene (det samme gjelder film):. Aldri navn på barna; Aldri bilder av barn som ser mot kamera; Bare nærbilder av enkeltbarn dersom en ikke ser ansiktet; Aldri filming nært av barna; Forsiktig bruk av lyd på filmene; Alle bilder og Lokale nyheter, sport, kultur, næringsliv, hilsener, dødsannonser og mye mer. 26. mar 2015 I en nettverden full av ord kan bilder skjære igjennom og komme til poenget. Finn gratis bilder på nett for stoppeffekt og for å vekke følelser. Et velvalg. Det er viktig å ha respekt for barn og unges integritet og rett til personvern. Noen kan ha særlige grunner for at de ikke ønsker å bli tatt bilde av. I enkelte tilfeller kan bildedeling få uheldige konsekvenser dersom barnet for eksempel bor på hemmelig adresse. Det er en god skikk å alltid spørre om lov før bildet tas.

Personvern i sosiale medier | Datatilsynet

Bohus er Norges største, landsdekkende møbelkjede. Vi lever ikke av markedsandeler, men fornøyde kunder. Vi har fristende varehus og god service. Her finner du lenker til nettsteder som har bilder som kan brukes gratis til skolearbeid. HUSK: 1. Når du lager noe på skolen og bruker bilder du finner på nettet, MÅ du oppgi hvem som eier bildet, eller hvor du fikk bildet fra. 2. Det er ikke lov å ta bilder av en person og publisere det på nettet uten at personen sier at det er OK  16. aug 2016 GUIDE: Windows 10 har ganske omfattende instillinger for personvern, men de fleste av valgene er aktivert som standard. Aktiver Smartscreen-filter for å sjekke nettinnhold (URL-adresse) som Windows Store-apper bruker. Gi apper tilgang til navnet og bildet mitt samt annen kontoinformasjon.

Hva er personvern? Enkelt sagt handler personvern om retten til et privatliv og retten til å bestemme over egne personopplysninger. “ Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson, for eksempel navn, adresse, telefonnummer, e- postadresse, bilnummer, bilder og fødselsdato. ”  MSN med innlogging til din Outlook og e-post konto. Last ned og chat gratis med Skype. Nyheter og underholdning fra de beste nyhetskildene.

9. feb 2017 I går ble jeg oppringt av journalist Nina Abrahamsen i Budstikka, lokalavisen for Asker og Bærum, for en kommentar fra barnehagelærerutdanningen om bilder av barn på nett og barns personvern. Dagens oppslag er en del av avisens serie om barn og bruk av Internett. Se også (i samme avis): Barnas  Personvern handler om at du har rett på et privatliv og at det er du selv som skal få bestemme over dine egne personopplysninger. Det er slike opplysninger som navn og adresse, alder og telefonnummer, men også bilder og videoer du er med i. Ingen kan bruke . Alt som er på nettet kan lett komme på avveie. Selv om det 

12. nov 2013 Personvern. – vern om en persons private sfære. – autonomi - selvbestemmelse. Personopplysningsvern. – vern om opplysninger som kan knyttes til en sommeravslutning og en forelder tar bilder av barna og legger det på nett? • Løser man problemene dersom foreldrene får en dvd med alle bildene i 17. jul 2014 Dermed har du alle bildene tilgjengelig både på mobilen, på datamaskinen og på nett - med backup. Det er flere tilbydere av slike tjenester, for eksempel Dropbox og norske Jottacloud. Hvis du også bruker vanlige kameraer og tar mange bilder, bør du finne en løsning med utgangspunkt i datamaskinen. Vil ikke ha barnehage som nabo. 15 t. – Dette bildet viser topografien på vår eneste planlagtekampflybase i Nord-Norge, skriver Eirik. SYNSPUNKT . Bladet Vesterålen arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Pressens faglige utvalg / Redaktørplakaten / Personvern og informasjonskapsler.

Adresse. Telefonnummer. E-postadresse. IP-adresse. Bilnummer. Bilder. Biometrisk data. Fødselsnummer/personnummer. Familierelasjoner. Atferds mønstre. Hva du handler. Hvilke butikker. Hvilke tv-serier du ser. Hvor du beveger deg. Hva du søker etter på nett. Hva du gjør på nett. Sosiale Medier. Sensitive opplysninger.Bilder av gjenkjennbare personer er å anse som personopplysninger, ref. Datatilsynet. Det finnes i dag ingen spesifikke lover som gjelder offentliggjøring av bilder på internett, men selve publiseringen vil falle inn under åndsverkloven og personopplysningsloven. Publisering på internett kan gjøres med og uten samtykke,  Der bilder og grafikk har betydning for innholdet er disse beskrevet med alternativ tekst (alt=””). De fleste nettlesere har også mulighet for å slå av grafikk og bilder. Det hjelper også på hastigheten om du er koblet til nettet via en treg forbindelse. Ut i fra ditt mobilforbruk anbefaler vi vårt 6 GB abonnement. Dette abonnementet passer for deg som er ofte på nett. Fri tale, SMS og MMS er inkludert. Bestill. 0 GB. 12 GB. 4,9 GB. ICE 6GB. 500 sendte epost m/ vedlegg. 30 timer nettsurfing. 500 innlegg i sosiale medier med bilder. 4 timer videostreaming, standard. 0,5 timer 

TIPS OSS på 35 54 30 00 - Telemarks største avis med 54.000 digitale lesere hver dag. Oppdatert døgnet rundt med saker spesialskrevet for nett av egen redaksjon. Fokus på nyheter, hendelser, sport, og kultur.Datatilsynet har laget en veileder "I beste mening" og et forslag til samtykkeerklæring her: Datatilsynet: Bilder av barn på nett. Når du skal dele Det er ulovlig å legge ut bilder av andres barn uten tillatelse fra foresatte. I tillegg til å Norges idrettsforbund har også Retningslinjer for idrettens databehandling og personvern. Min Sky lagrer alle bildene og filene dine trygt på ett sted. Min Sky er inkludert i Telenor-abonnementet ditt. Rogaland fylkeskommune utvikler regionen gjennom sitt daglige arbeid. Samferdsel, kultur, næring, planarbeid, folkehelse, miljø og videregående opplæring er noe av vårt virke.